HSBC står over for spørgsmål om offentliggørelse af påstået hvidvaskning af penge til skærme HSBC | MCUTimes

HSBC står over for spørgsmål om offentliggørelse af påstået hvidvaskning af penge til skærme HSBC

HSBC opdagede et mistænkt hvidvaskningsnetværk, der modtog betalinger i værdi på $ 4,2 mia. (£ 3 mia.). Det er kommet frem og rejser spørgsmål om, hvorvidt det afslørede oplysningerne til amerikanske monitorer, der på det tidspunkt sikrede banken ryddet op.

Insidere, der talte med journalister som en del af en fælles undersøgelse af Guardian og Bureau of Investigative Journalism, har antydet, at HSBC muligvis ikke har delt oplysningerne korrekt med det overvågningsteam, der blev installeret af amerikanske regulatorer i 2012, efter at HSBC tillod narkotikakarteller i Latinamerika. at hvidvaskte hundreder af millioner af dollars gennem sine konti.

En redigeret intern HSBC-rapport, der blev offentliggjort i sidste uge af myndighederne i Sydafrika, antyder, at banken afdækkede det tidligere ikke-afslørede multimillion-pund-netværk allerede i 2016, mens den forsøgte at vurdere dens potentielle eksponering for den kontroversielle Gupta-familie, der var involveret i en national korruptionsskandale i Sydafrika. Guptas har nægtet enhver forseelse.

Rapporten – som repræsenterer resultater på det tidspunkt – identificerede tre virksomheder med konti Hong Kong gren, som medierapporter tidligere havde konkluderet, blev kontrolleret af medarbejdere i Gupta-familien. Mens sporing af penge, der strømmer fra disse virksomheder, afslørede bankundersøgere, hvad de formodede var et professionelt hvidvaskningsnetværk, der blev kontrolleret af ikke-relaterede parter.

Netværket blev identificeret som involverer 92 HSBC Hong Kong-konti, der modtog $ 4,2 mia. I betalinger mellem 2014 og 2017, hvoraf nogle kan have været brugt til legitime formål. Da rapporten blev cirkuleret i 2017, var 60 af disse konti stadig åbne.

Pengestrømmen fra Gupta-tilknyttede virksomheder til dette netværk var ”indeholdt og minimal”, konkluderede banken og beløb sig til kun £ 12 mio. Størstedelen af ​​midler, der passerer gennem netværket, syntes at være fra flere brugere, der ikke var forbundet med Guptas.

Banken, der har hovedkontor i London, havde forventet at videregive oplysningerne til en uafhængig monitor, der blev indbragt af det amerikanske justitsministerium (DoJ) i 2012, da straffesager blev udsat på betingelse af, at banken reformerede sin kontrol mod hvidvask af penge.

En række tidligere medlemmer af DoJ-overvågningsteamet siger, at de aldrig blev gjort opmærksom på netværket, hvilket rejste spørgsmål om, hvorvidt HSBC var fuldstændig gennemsigtig med skærmen, hvilket var beregnet til at holde styr på banken, da den forsøgte at forbedre sine anti-penge hvidvaskningsstandarder.

”HSBC afslørede aldrig frivilligt hvidvaskning af penge til os. De ventede på at blive spurgt om det, ”sagde et medlem af det tidligere overvågningshold, der gik med til at tale på betingelse af anonymitet. ”Så vidt jeg ved, blev denne særlige rapport … aldrig videregivet til skærmen,” sagde de og tilføjede, at dette syntes at være et større hvidvaskningsnetværk end noget, de havde identificeret i banken.

HSBC sagde i en erklæring, at det var ulovligt at videregive oplysninger, som de havde delt med regeringsmyndighederne, og sagde “specifikke drøftelser med vores tidligere skærm forbliver fortrolige”.

”HSBC er forpligtet til at forhindre kriminelle i at få adgang til det finansielle system,” sagde banken. “Vi ser aktivt efter usædvanlig aktivitet, og når vi bliver opmærksomme på, at kundekonti bruges til at lette økonomisk kriminalitet, træffer vi passende handlinger, herunder lukning af disse konti.”

Spørgsmål og svar

HSBC: lovgivningsmæssige sanktioner og hvidvaskning af risici opdaget siden 2012

At vise

August 2012
Argentinas enhed for økonomisk kriminalitet bøder HSBC 64 mio. Argentinske pesoer for ikke at rapportere mistænkelige transaktioner i sin lokale bank.

December 2012
HSBC betaler $ 1,9 mia. (£ 1,3 mia.) Og underskriver en udsat retsforfølgningsaftale med det amerikanske justitsministerium, efter at det blev fundet at have overtrådt amerikanske sanktioner og indrømmet, at dets konti blev brugt til at hvidvaskning af penge til kriminelle netværk, herunder $ 881 mio. Til mexicanske narkotikakarteller . Det accepterer et uafhængigt overvågningsprogram, der varer næsten fem år.

Juni 2015
Schweiziske myndigheder pålægger HSBC at betale 40 mio. Schweiziske franc for ”organisatoriske mangler”, der tillod hvidvaskning af penge i bankens schweiziske datterselskab. Det var den største økonomiske sanktion, der nogensinde blev pålagt af Genèves myndigheder på det tidspunkt, og fulgte journalistiske efterforskninger foretaget af publikationer, herunder Guardian.

Februar 2017
Det Forenede Kongeriges Financial Conduct Authority indleder en undersøgelse af HSBC over potentielle overtrædelser af hvidvaskningsreglerne over bekymringer blev rejst af en monitor installeret af det amerikanske justitsministerium i 2012. FCA har ikke afsløret arten af ​​disse bekymringer.

November 2018
Sydafrikas centralbank bøder HSBC med 15 mio. Rand for svigt i dets systemer “, der forhindrede HSBC i at proaktivt opdage potentiel hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme”.

December 2019
HSBC fortæller Australiens agentur for økonomisk kriminalitet, at det muligvis har overtrådt lovgivning om finansiering af hvidvaskning af penge og terrorbekæmpelse efter ikke at have rapporteret, hvad der angiveligt udgjorde tusinder af transaktioner til regulatoren.

September 2020
FinCEN Files-efterforskningen afslører, at HSBC identificerede mistænkelige transaktioner til en værdi af 1,5 mia. £, der flyttede gennem konti i Hong Kong mellem 2011 og 2017, inklusive $ 900 mio. Forbundet med kriminel aktivitet.

Juli 2021
En intern HSBC-rapport frigives ved Zondo-kommissionens undersøgelse i Sydafrika, hvilket antyder, at banken var opmærksom på et hvidvaskningsnetværk, der opererer gennem sin Hong Kong-bank. Det er underforstået, at nogle af de betalinger, der er værd på $ 4,2 mia., Der er sendt gennem dets konti, måske har været legitime.

Tak for din feedback.

Banken står nu over for spørgsmål fra politikere, der også tager sigte på regulatorer om, hvorvidt de effektivt kan stille ledere til ansvar. Den amerikanske senator og den tidligere demokratiske præsidentkandidat Elizabeth Warren sagde, at rapporten kom kort efter, at HSBC modtog ”blotte slag på håndleddet for tidligere overtrædelser. I stedet for at stole på tandløse udsatte retsforfølgningsaftaler som HSBC, skal DoJ og Treasury holde ledere af disse gigantiske banker personligt ansvarlige for at tillade hvidvaskning af penge og andre forbrydelser [to take place]. ”

Det er underforstået, at HSBC blev tvunget til at frigive rapporten efter en juridisk indkaldelse fra Zondo-kommissionens undersøgelse i Sydafrika, som undersøger påstande om korruption på højt niveau, herunder dem mod tidligere præsident Jacob Zuma og medlemmer af den velhavende Gupta-familie, der er blevet beskyldt for bestikkelse, hvidvaskning af penge og politisk protektion, hvilket de benægter. Zuma, der blev fængslet tidligere på denne måned for ikke at have afgivet bevis for undersøgelsen, har også benægtet enhver forseelse.

Det er underforstået, at Kommissionen udsendte indkaldelsen efter modtagelse af beviser fra Shadow World Investigations (SWI), en gruppe af London-baserede non-profit forskere. ”Den enorme strøm af midler ind og ud af Sydafrika og gennem tøjvaskekøretøjer i udlandet rejser dybe spørgsmål om den rolle, som professionelle aktører spiller i staten erobring,” sagde SWI i en skriftlig indsendelse til Kommissionen. ”Det er afgørende, at banksektoren i Sydafrika og i udlandet (og i sidstnævnte tilfælde især HSBC) såvel som auditsektoren besvarer, hvordan så store mængder kriminelle midler kunne overføres rundt om i verden med tilsyneladende ringe hindring. ”

Den interne rapport, der blev offentliggjort på Zondo-kommissionens websted i sidste uge, sagde, at HSBC havde bekymring over hvidvaskning af penge i forbindelse med tre virksomheder, der enten blev kontrolleret af eller forbundet med en tilknyttet Gupta-familie og “identificeret af troværdige efterforskningsmediekilder for at være i centrum for et stort hvidvasknings- og bestikkelsesnetværk knyttet til familien ”. Det bemærkede HSBC Hong Kong-konti, som disse virksomheder besidder, kan have været brugt til legitime forretningsformål, men blev også “angiveligt brugt til at modtage bestikkelsespenge”.

Rapporten sagde, at dets interne overholdelsesteam ikke kunne finde noget bevis for “et udvidet netværk af hvidvaskningskonti kontrolleret af Guptas, der opererer i HSBC”. Banken var ikke i stand til at identificere, hvem der i sidste ende havde gavn af midler, der passerede gennem netværket.

Rapporten sagde: ”Gupta-fondene kunne heller ikke følges, da der ikke var nogen klare udadvendte mønstre, men snarere en udvanding af midler til tusinder af virksomheder, der betaler midler frem til tusinder af mindre virksomheder. Vi vurderer, at Gupta-familien sandsynligvis har brugt et etableret netværk i stedet for at oprette konti med henblik på at hvidvaskke deres midler ”.

I en erklæring sagde Gupta-familien, at “hverken Gupta-brødrene eller Gupta-familien eller Gupta-enhederne nogensinde har haft noget bankforhold med HSBC Bank”. De tilføjede, at de på ingen måde er forbundet med de virksomheder, der er identificeret af HSBC.

”Vi gentager, at hver af de tre Gupta-brødre og hver af Gupta-enheder, der ejes af Gupta-familiemedlemmer, hverken er en del af noget hvidvaskningsnetværk, og de har heller ikke fremmet eller støttet ulovlige eller korrupte aktiviteter eller været forbundet med noget hvidvaskningsnetværk . ”

Atul Gupta
Atul Gupta (billedet) er medlem af Gupta-familien, der er blevet beskyldt for korrupte forbindelser med den tidligere sydafrikanske præsident Jacob Zuma. De har benægtet enhver forseelse. Foto: AP

Mens en tredjedel af de 92 HSBC-konti, der var knyttet til det formodede professionelle hvidvaskningsnetværk, var blevet lukket i løbet af denne periode, var der stadig 60 i drift, da undersøgelsen blev afsluttet i april 2017, og de havde foretaget viderebetalinger til en værdi af 3,78 mia. Dollars til yderligere 5.576 konti, næsten hvoraf halvdelen var HSBC-konti.

Imidlertid antyder en redigeret note i slutningen af ​​rapporten, at de 60 topkonti ikke blev markeret for øjeblikkelig lukning. I stedet blev de henvist til en ikke offentliggjort part “for risikobegrænsning af levende økonomisk kriminalitet” og opfølgningsanalyse i marts 2017. Det forstod, at HSBC siden har revideret nogle af tallene i rapporten.

”HSBC er forpligtet til at forhindre kriminelle i at få adgang til det finansielle system. Vi ser aktivt efter usædvanlig aktivitet, og når vi bliver opmærksomme på, at kundekonti bruges til at lette økonomisk kriminalitet, tager vi passende skridt, herunder lukning af disse konti, ”sagde banken i en erklæring.

Det er ikke klart, om opdagelserne blev delt med det DoJ-installerede overvågningsteam, der blev klar til at afvikle et globalt overvågningsprogram på fire og et halvt år, der blev lanceret i midten af ​​2013. Overvågningsprogrammet var en del af en udsat retsforfølgningsaftale med amerikanske tilsynsmyndigheder, som også havde idømt HSBC en bøde på 1,9 mia. Dollar – en rekord på det tidspunkt – for at have overtrådt sanktionerne og lade narkotikahandel i Latinamerika tragte mindst 881 mio. $ Gennem sine konti i en af de mest profilerede hvidvaskningsskandaler i et årti.

Overvågningsprogrammet, der drives af det amerikanske risiko- og overholdelsesundersøgelsesfirma Exiger, sendte tilsynsmyndigheder til næsten et dusin lande og territorier om året, inklusive Hong Kong, for at få en fornemmelse af den kontrol, HSBC havde på plads over sin spredte globale forretning, som på det tidspunkt udvidet til 75 lande. Det forstås, at et team på 20-35 medarbejdere som en del af hvert besøg vil anmode om kopier af bankens politikker, procedurer og mødereferater for det foregående år og bede om at gennemgå specifikke kundekonti, der kan have været problematiske.

Et andet tidligere medlem af det næsten 300 stærke overvågningshold bestilte af DoJ sagde, at de efter deres mening følte, at nogle HSBC-medarbejdere, især seniormedarbejdere, “var ret undvigende”. ”Vi havde en fornemmelse af, at der [were] et helt sæt andre sten, som vi ikke havde været i stand til at løfte, ”tilføjede de. ”Men jeg tror ikke nogen [at HSBC] ville virkelig have os til at se så hårdt ud. ”

Tilmeld dig den daglige Business Today-e-mail

HSBC sagde: ”I hele monitorens tid tog HSBC meget alvorligt sin forpligtelse til at samarbejde fuldt ud med monitoren og hans team. Monitoren anerkendte dette samarbejde i sine rapporter. ”

Banken tilføjede: ”HSBC er fast besluttet på at forhindre kriminelle i at få adgang til det finansielle system og har gennem flere år revideret sin kapacitet med det formål at gøre netop det. Dette har inkluderet at indføre robuste politikker og procedurer til at afsløre, afskrække og forhindre økonomisk kriminalitet på tværs af alle vores datterselskaber globalt, der ofte overstiger det, der kræves i de lokale jurisdiktioner, hvor vi opererer. ”

Exiger og det amerikanske justitsministerium nægtede begge at kommentere.

Disclaimers for mcutimes.com

All the information on this website - https://mcutimes.com - is published in good faith and for general information purpose only. mcutimes.com does not make any warranties about the completeness, reliability, and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (mcutimes.com), is strictly at your own risk. mcutimes.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.

Leave a Comment